LA CURSA


La 41a Cursa El Corte Inglés estrena nova arribada. Amb la voluntat de millorar la fluïdesa dels participants al final de la prova, l’organització ha decidit variar l’entrada a meta, que es manté a Plaça Catalunya, però no al seu interior. Si fins ara, en finalitzar el carrer Pelai, es girava a l’esquerra per encarar el centre de la plaça, enguany, els participants continuaran recte fins a meta, ubicada a l’alçada del Monument a Francesc Macià. Amb aquest canvi, la línia de meta guanya visibilitat, i l’arribada dels participants serà molt més fluïda, ja que s’evita l’embut que generava l’entrada al centre de la Plaça Catalunya.

El nou recorregut de la cursa se situa ara en 10’639 km (127 metres menys que l’anterior); i la Federació Catalana d'Atletisme continua certificant el control de temps al quilòmetre 10 per a tots aquells participants que formen part de la Challenge BCN10k. La sortida no varia i continua essent a Passeig de Gràcia-Gran Via per als atletes més competitius que corrin amb xip groc de propietat, i Plaça de Catalunya per a la resta de corredors populars amb dorsal-xip. L’entrada a l'interior de l'Estadi Olímpic de Montjuïc es manté com a punt més atractiu del recorregut.

Solidaritat i Gratuïtat, els valors de la Cursa

La Cursa manté la seva gratuïtat com a principal símbol identitari. Enguany, el període d’inscripció on-line es va obrir el passat 20 de febrer. Des de llavors, més de 3.000 persones ja han confirmat la seva presència a la Cursa. Les inscripcions on-line es poden formalitzar a la web cursaelcorteingles.cat fins el dijous 4 d’abril, a les 22.00 hores. Les presencials s’han obert aquest matí i finalitzaran el divendres 5 d’abril, a les 21.00 hores. El fet de no tancar inscripció el mateix dissabte anterior a la cursa respon a la voluntat de l’organització d’adaptar-se a la nova Llei Orgànica de Protecció de Dades (LOPD) de caràcter europeu, reforçant-ne la seguretat i el control de dades dels participants el mateix dia de la Cursa.

Des de 1986, la Cursa El Corte Inglés s’ha associat amb una entitat perquè es beneficiï de tots els mecanismes de difusió que genera aquesta activitat. En aquesta 41a edició, l'entitat adherida és la Fundació d'Oncologia Infantil Enriqueta Villavecchia (fevillavecchia.es), que enguany celebra el seu 30è aniversari.

Aquesta entitat treballa per ajudar els nens i joves malalts de càncer i per oferir suport a les seves famílies en tot el procés de la malaltia. Entre els seus principals programes destaca l'atenció social als familiars, a través de l'allotjament i ajudes econòmiques per a famílies desplaçades o amb dificultats, així com l'organització d'activitats, sortides i viatges per a nens i joves en tractament. En els últims anys, i amb la participació de cinc hospitals de referència, ha impulsat la creació d'una xarxa de suport en Cures Pal·liatives Pediàtriques, per atendre nens i joves afectats per tot tipus de malalties que limiten la vida. També es desenvolupa un programa específic per a joves que han superat un càncer en la infància i necessiten ajuda per a la seva plena integració psicosocial.

Tot aquest treball es du a terme gràcies al suport incondicional del voluntariat, que ajuda a l'entitat en tots els àmbits, proporciona joc i companyia als nens malalts i facilita moments de descans als seus familiars. Altres programes destacats són l’acondicionament d'espais i donació de materials als hospitals, per millorar la qualitat de vida dels nens ingressats, i el suport a la formació i especialització de metges en l'àmbit de l'oncologia i l'hematologia infantil.

La Cursa estrena logo

Un cop complert el 40è aniversari, la Cursa renova imatge. El nou logo fa ús del nom amb què és coneguda entre la població barcelonina la pionera de les proves atlètiques populars a la ciutat: La Cursa. Les formes interpreten els carrers de Barcelona, amb unes lletres desiguals que simbolitzen el recorregut de la prova, amb la pujada i baixada a Montjuïc. Un recorregut que tornarà a omplir-se del col·lectiu d’empleats del Grup El Corte Inglés a Catalunya. Aquest grup nombrós ha anat augmentant, any rere any, fins a arribar a superar el mig miler de participants que es col·loquen a la línia de sortida sota l’etiqueta #EquipECI.

El compromís d’Aquarius i Veri

La 41a Cursa El Corte Inglés compta amb més de 20.000 litres d’Aquarius i 50.000 litres d'aigua Veri que aquestes dues marques, compromeses amb l'esport i la solidaritat, posen a disposició de tots els participants. A més, 1.300 persones formades per un ampli grup del voluntariat corporatiu d'El Corte Inglés, Guàrdia Urbana, Institut Barcelona Esports, Federació Catalana d'Atletisme, l’Associació Esportiva Mitja Marató de Sabadell, Creu Roja i Voluntaris 2000 n’asseguren la qualitat i el bon funcionament de la prova el pròxim diumenge 7 d’abril.

Salutació de l'Ajuntament de Barcelona


La Cursa El Corte Inglés és una de les proves atlètiques que més ha contribuït a la popularització de l’esport a la ciutat de Barcelona. És una prova popular per excel·lència que, any rere any, mou milers de participants que surten al carrer a córrer.

Acabem de celebrar els 40 anys d’esport popular a la ciutat. I la Cursa El Corte Inglés va ser una pionera que, el 1979, va obrir la porta a les celebracions esportives de ciutat, juntament amb la Cursa de la Mercè, que vam començar a organitzar des de l’Ajuntament el mateix any.

En aquell moment es va impulsar el naixement d’un nou concepte: l’espai públic com un equipament esportiu més. Vam erigir la ciutat com un ens dinamitzador i democratitzador de l’esport, reconeixent la pràctica esportiva com a dret fonamental de tota la ciutadania, sense restriccions per sexe, condició física o renda. Durant aquests 40 anys de polítiques esportives s’han fet moltes coses, com el desenvolupament de tot el parc de centres esportius municipals o la millora constant de l’oferta esportiva de la ciutat, sense relegar mai aquest espai públic a un segon pla.

Estem orgullosos que Barcelona sigui sinònim d’esport al carrer, i el pròxim 7 d’abril ho serà una vegada més. Anem-hi tothom a córrer o a celebrar-ho! Per 40 anys més!

Marta Carranza
Comissionada d’Esports
Ajuntament de Barcelona

FAMOSOS EN LA CURSA


 • 2019 / 41a Cursa El Corte Inglés
  Ernesto Valverde, Borja Iglesias, Pere Pons, Fernando Belasteguín, equip femení waterpolo Club Natació Sabadell, Carlos Latre, Helena Garcia Melero.
 • 2018 / 40a Cursa El Corte Inglés
  Àlex Granell, David López, Luís Suárez, Mireia Belmonte, Noemí Galera, Sergio Dalma.
 • 2017 / 39a Cursa El Corte Inglés
  Andrés Iniesta, Gerard Moreno, Hermanos Torres, Laia Palau, Núria Picas, Queco Novell
 • 2016 / 38a Cursa El Corte Inglés
  Carla Suárez, Francesc Orella, Garbiñe Muguruza, Javier Mascherano, Jennifer Pareja, Jessica Vall, Jordi Roca, Mohamed Benhmbarka, Pau López.
 • 2015 / 37a Cursa El Corte Inglés
  Hasna Bahom, Maica García, Sergio García, Quim Masferrer, Rafa Muñoz, Gerard Piqué.
 • 2014 / 36a Cursa El Corte Inglés
  Albert Om, Gerard López, Laura Ester, Marcel Granollers, Nadu Jubany, Ona Carbonell.
 • 2013 / 35a Cursa El Corte Inglés
  Pedro Rodríguez, Jordi Alba, Joan Verdú, Ricky Rubio, Joel González i Anni Espar.
 • 2012 / 34a Cursa El Corte Inglés
  Xavi Hernández, David Villa, Joan Verdú, Laia Sanz i Sergio Dalma.
 • 2011 / 33a a Cursa El Corte Inglés
  Jorge Lorenzo, Toni Elías, Marc Márquez, Natalia Rodríguez, Ferran Adrià, Ainhoa Arteta.
 • 2010 / 32a Cursa El Corte Inglés
  Pedro de la Rosa, Alberto Contador, Carme Ruscalleda, Tricicle, Jordi Labanda, Josep Baselga.
 • 2009 / 31a Cursa El Corte Inglés
  Ricky Rubio, Bojan Krkic, Mauricio Pochettino, Marc Coma, Pol Amat, Mireia Belmonte, Judit Mascó.
 • 2008 / 30a Cursa El Corte Inglés
  Rudy Fernández, Ernesto Valverde, Erika Villaécija, El Canto del Loco.
 • 2007 / 29a Cursa El Corte Inglés
  Leo Messi, Frank Rijkaard, Ferran Corominas, Marc Gasol,El Sueño de Morfeo.
 • 2006 / 28a Cursa El Corte Inglés
  Deco, Luís García, Fran Vázquez.
 • 2005 / 27a Cursa El Corte Inglés
  Upa Dance, Freddie Ljumberg, Maxi Rodríguez, Rudy Fernández, Carlos Kameni, Beatriz Luengo, Maxi López, Ismael Prados, Samuel Eto’o, Andy García.
 • 2004 / 26a Cursa El Corte Inglés
  Frank Rijkaard, Victor Valdés, Jordi Cruyff, Mauricio Pochettino, Rafael Nadal, Tommy Robredo, Dejan Bodiroga, Nani Roma, Sete Gibernau, Dani Pedrosa, Gemma Mengual, David Bisbal, Estopa.
 • 2003 / 25a Cursa El Corte Inglés
  Luis Enrique, Bonano, Javier Clemente, Toni Jiménez, Àlex Corretja, Albert Costa, Juan Carlos Ferrero, Carlos Moyà, Sarunas Jasikevicius, Operación Triunfo (Beth, Joan Tena, Toni Santos).
 • 2002 / 24a Cursa El Corte Inglés
  José Corbacho, Santi Millán, Marc Colomer, Javier Saviola, Alberto Lopo, Valero Rivera, Toni Elías, Toni Velamazán, Operación Triunfo (Gisela, Natalia, Alex), Carles Puyol, Pau Gasol, Tricicle (Carles Sans, Joan Gràcia, Paco Mir).
 • 2001 / 23a Cursa El Corte Inglés
  Antonio Canales, Gervasio Deferr, María Vasco, Gerard López, Gabri, Juan Carlos Navarro, Roger Garcia, Toni Soldevilla, David Meca.
 • 2000 / 22a Cursa El Corte Inglés
  Plats Bruts (Joel Joan, Jordi Sánchez, Mònica Glaenzel), Manel Estiarte, Xavi, Kluivert, Paco (Santi Millán), Quique De Lucas, Raúl Tamudo.
 • 1999 / 21a Cursa El Corte Inglés
  Joan Creus, Abelardo, Ronald de Boer, Frank de Boer, Sergi Barjuan, Phillipe Cocu, Els Pets, Jordi González, Santi Villas, Xavier Grasset.
 • 1998 / 20a Cursa El Corte InglésAndreu Buenafuente, Oriol Grau, Fermí Fernández, Luis Figo, Enric Masip, Mari Pau Huguet, Nicolas Ouedec, Àlex Corretja, Toni Soler, Albert Om, Rosa Andreu.
 • 1997 / 19a Cursa El Corte Inglés
  Carlos Moyá, Mauricio Pochettino, Paco Morán, Joan Pera, Abel Antón, Fermín Cacho, Sasha Djorjevic, Vitor Baía, Carlos Sáinz.
 • 1996 / 18a Cursa El Corte InglésTheresa Zabell, Martín Fiz, Jordi Villacampa, Conchita Martínez, Arturas Karnishovas, Jim Courier, Toni Jiménez, Jordi Lardín, Sergi Barjuan, Albert Ferrer.
 • 1995 / 17a Cursa El Corte Inglés
  Montserrat Caballé, Joan Manuel Serrat, Arantxa Sánchez Vicario, Ronald Koeman, Pete Sampras, Magic Jonson.
 • 1994 / 16a Cursa El Corte InglésSergi Bruguera, Gemma Nierga, Susana Grisó, Fina Brunet, Xavier Sardà, Hristo Stoichkov, José María Bakero, Miguel Indurain, Judith Mascó, Dr. Josep Corbella, Juan Antonio Samaranch.
 • 1993 / 15a Cursa El Corte Inglés
  José Luis Doreste, Juan Antonio San Epifanio “Epi”, Johan Cruyff, Lloll Beltrán, Xavier Escaich, Joan Viudes, Màgic Andreu, Emilio Sánchez Vicario, Josep Guardiola, Reyes Sobrino, Àngel Marín, Pasqual Maragall, Jordi Pujol.

Guanyadors


2018 / 40a edició – Abderrahim El Jaafari (33’38) / Miriam Ortiz Rivas (38’23)

2017 / 39a edició – Nour Radouane (34’34) / Miriam Ortiz Rivas (38’53)

2016 / 38a edició – Mourad El Bannouri (33’55) / Miriam Ortiz Rivas (39’21)

2015 / 37a edició – Mohamed Benhmarka (33’29) / Hasna Bahom (39’10)

2014 / 36a edició — Abderrahim El Jaafari (32’38”) / Hasna Bahom (39’24”)

2013 / 35a edició — Mohamed Benhmbarka (32’5″) / Hasna Bahom (39’16”)

2012 / 34a edició — Abderrahim El Jaafari (32’43”) / Raquel Parrado (39’46”)

2011 / 33a edició — Mohamed Benhmbarka (33’12”) / Meritxell Calduch (38’58”)

2010 / 32a edició — Mohamed Benhmbarka (33’04”) / Louise Brown (40’13”)

2009 / 31a edició — Mohamed Benhmbarka (33’23”) / Meritxell Calduch (38’59”)

2008 / 30a edició — Mohamed Benhmbarka (33’39”) / Louise Brown (39’56”)

2007 / 29a edició — Pol Guillén (33’11”) / Louise Brown (38’51”)

2006 / 28a edició — Pol Guillén (33’11”) / Isabel Eizmendi (39’23”)

2005 / 27a edició — Pol Guillén (33’41”) / Raquel Parrado (41’20”)

2004 / 26a edició — Roger Roca Dalmau (40’17”) / Isabel Eizmendi (46’00”)

2003 / 25a edició — Victor Morente Guerrero (33’05”) / Wahbi Kenza (37’35”)

2002 / 24a edició — Fco. Javier Caballero (32’37”) / Wahbi Kenza (38’18”)

2001 / 23a edició — Driss Lakhouja (32’41”) / Wahbi Kenza (38’37”)

2000 / 22a edició — Driss Lakhouja (32’42”) / Eva Sanz (38’22”)

1999 / 21a edició — Pere Arco (32’53”) / Eva Sanz (37’46”)

1998 / 20a edició — Fco. Javier Caballero (32’04”) / Eva Sanz (38’00”)

1997 / 19a edició — Josep Ma Roselló (33’06”) / Eva Sanz (38’57”)

1996 / 18a edició — Juan Ramón Muñoz (33’48”) / Carme Brunet Folch (39’31”)

1995 / 17a edició — Juan Ramón Muñoz (33’22”) / Núria Pastor (38’32”)

1994 / 16a edició — Fco. Javier Cortés (33’55”) / Núria Pastor (40’23”)

1993 / 15a edició — Juan Ramón Muñoz (33’30”) / Núria Pastor (39’28”)

1992 / 14a edició — Joan Viudes (34’10”) / Núria Pastor (39’46”)

1991 / 13a edició — David Pujolar (35’02”) / Núria Pastor (40’23”)

1990 / 12a edició — Joan Viudes (34’58”) / Marina Prat (40’47”)

1989 / 11a edició — Joan Viudes (31’09”) / Marina Prat (36’28”)

1988 / 10a edició — Joan Viudes (31’37”) / Marina Prat (36’14”)

1987 / 9a edició — Federico Wilmot (32’00”) / Joaquima Casas (38’52”)

1986 / 8a edició — Pere Casacuberta (39’41”) / Joaquima Casas (39’41”)

1985 / 7a edició — Juan A. Balsera (31’33”) / Joaquima Casas (38’56”)

1984 / 6a edició — Pere Casacuberta (29’52”) / Montse Miralles (39’37”)

1983 / 5a edició — Juan A. Balsera (29’43”) / Joaquima Casas (39’33”)

1982 / 4a edició — Antonio Cánovas (30’01) / Juanita Cañadas (38’56”)

1981 / 3a edició — J.M. Bartolomé (30’31”) / Silvia Barrientos (40’28”)

1980 / 2a edició — J.M. Bartolomé (35’11”) / M. Reyes Sobrino (42’37”)

1979 / 1a edició — Domingo Catalán (28’47”) / Antonia Griñó (36’05”)